050-2701712

הפעילות של מד לחות לאיתור נזילות

מד לחות מקצועי

לבדיקת לחות בקיר קיים מד לחות דיגיטלי ללא מחט עם סוללה ותצוגה LCD . מד הלחות מסוגל לזהות טמפרטורת סביבה וטמפרטורת לחות כמו: EASY TO USET יש בו פונקציית מיתוג התצוגה, וטמפרטורה פונקציית החזקת נתונים בעזרת מקש אחד. 

תצוגת ערך המדידה נשמרת לתיעוד ומתבצע כיבוי אוטומטי תוך עשר דקות כדי לחסוך בסוללה. כיול אפס – מיועד לשימוש חריגה מהנורמה במשטחים שחייבים להיות אחידים. SOPTWOOD מדידה ושימוש לבדיקת לחות קיר שהוא מספק מדידה ללא פגיעה בקיר היות שאין לו מחט. מדובר במכשיר מצוין עבור בעלי נכסים, , נגרים, ופקחי רצפה אשר מעוניינים לזהות דליפה וחדירת מים. 

מד לחות לאיתור נזילות 

קיימים שתי טכנולוגיות לפיהן מדי לחות פועלים. הבודק המיומן שמטרתו לאתר את הלחות ישלב את שתי הטכנולוגיות ויזהה את המגבלות ואת היתרונות של כל מד לחות. טכנולוגיה אחת של מד לחות מתבססת על מדידת התנגדות חשמלית.- למד לחות לאיתור נזילות זה יש  שני פינים אשר משמשים כאלקטרודות. הם מוחדרים לחומר הנבדק, מכשיר זה מעביר זרם חשמלי ומודד את ההתנגדות החשמלית של הזרם בין האלקטרודות. 

ככל שהחומר רטוב ההתנגדות תהיה נמוכה יותר. במדי לחות אלה משתמשים כאשר מעוניינים לבדוק את מידת הלחות של חומרים רבים כמו עץ או גבס. בדיקה זו היא פולשנית כיוון שהפינים מוחדרים לחומר הנבדק ומשאירים שני חורים בכל נקודה שחדרו אליה. כדי לבדוק את המקום המדויק שבו המים ניקוו מבצעים כמה בדיקות ובשל בדיקות אלה נותרים לא מעט חורים במשטח הנבדק. 

טכנולוגיה שנייה היא מדי לחות לאיתור נזילות המבוססים על תדר אלקטרומגנטי – למד לחות זה יש חיישן ומשדר אשר משמשים לשידור אות אלקטרומגנטי. מכשיר זה מוצמד למשטח אשר מעוניינים לבדוק את הלחות שבו. המכשיר משדר לתוך החומר הנבדק ואות אלקטרומגנטי מוחזר מהחומר הנבדק אל החיישן במד ומעובד לקבלת אומדן של שיעור הלחות בתוך החומר הנבדק. מד לחות זה מושפע בקלות מהלחות על פני המשטח הנבדק. אם המשטח רטוב ממכל סיבה אחרת החיווי יהיה מוטעה. לכן נדרשת מיומנות בהבנת הפלט של מד לחות זה היות שלרוב הוא מראה פלט יחסי של כמות הלחות ולא מדד הלחות באחוזים שאותו אפשר להבין ולשער את הלחות המדויקת במשטח הנבדק. 

מה ההבדלים העיקריים בין סוגי מדי הלחות?

קיימים הבדלים במדי הלחות מד לחות המבוסס על התנגדות חשמלית בודק נקודה מסוימת במשטח והוא מוגבל למרחק בין האלקטרודות החודרות לחומר הנבדק, והבדיקה מוגבלת בעומק המוחדר של הפינים ואורכם. אך מידת הדיוק היא גבוהה בנקודה הנבדקת. אך לא רלוונטית לשאר המשטח לכן יש לבצע כמה בדיקות. 

הבדיקה האלקטרומגנטית מאפשרת בדיקת עומק על היקף רחב של המשטח אך מידת הדיוק פחותה. אך אין לה נזק היות שלא מוחדרים למשטח פינים כמו הבדיקה המתבססת על התנגדות חשמלית. 

 

הקלד/י מילה לחיפוש..

התחל שיחה
צריכים עזרה?
הי, איך אפשר לעזור?